Welkom bij Zenzicare!

Zenzi Body Butter - natuurlijk ben je mooi

Het verhaal achter de ontwikkeling van de Zenzi Body Butter; de ingrediënten en de uitstekende werking bij huidverzorging en problemen.  Lees ook hoe je deze verzorging crème makkelijk zelf kunt maken.

Huidverzorging, wat is er toch een hoop in te doen. Mijn huid was (!) altijd erg droog. Mijn hele leven kocht ik alleen maar de duurste van de duurste huidproducten die er te koop zijn (ik hou van luxe moet je weten..).  Helemaal blij en platzak verliet ik altijd weer die hele dure drogisterij met een tas vol producten die me gouden bergen beloofden... herken je het? Ik gebruikte de nachtcrèmes voor overdag, met een serum eronder, en soms deed ik gedurende de dag wel 2 of 3 lagen op om niet geteisterd te worden door jeuk, schilfertjes en droogte plekken. Met name in de winter (ik ben veel buiten) was het altijd een ramp.

Het begin met Shea Butter

Tot mijn echtgenoot een paar jaar geleden werd gevraagd om marketing-werk te doen voor een goede doel project met Shea Butter, oftewel Karité boter. Een doos vol met potten van dat zuivere goedje werd hier afgeleverd. Er was veel onderzoek naar gedaan en ik las de gezonde werking voor de huid (bescherming, huidherstellend) van dit botertje. Hoopvol maakte ik zo'n pot open  en rook eraan. Gadver, dat stinkt! Toch getriggerd door de beloofde werking, plus dat het koud was buiten toog ik met een lekkere laag op mijn gezicht (ik glom als een spiegel ) naar buiten. Zo! Dat voelde alsof mijn huid een jas aan had. Na een week voelde mijn huid al een stuk minder droog aan, en ik had ook minder last van de kou langs mijn huid, ook de waterdruppels bleven gewoon liggen op mijn huid. Cool!

De eigenschappen van Zenzi Body Butter

Maar ik ontdekte meer en dit was het begin van de ontwikkeling van de Zenzi Body Butter .

- Mijn huid verbeterd enorm. Zoveel zelfs dat ik het smeren af en toe een dagje gewoon kan overslaan, terwijl mijn huid voorheen zo'n beetje brak als ik er niets op smeerde.

- Mijn energielevel ging omhoog!! Achteraf logisch want al die 'A' merken zitten vol met stoffen om jou het idee te geven dat het heel wat voor je doet, maar het zijn eigenlijk voornamelijk synthetische stofjes die gewoon door je huid in het lichaam terecht komen en die je maar weer moet zien te verwerken.

- Het is superduper veel goedkoper! Omgerekend ben ik nu voor 175 ml nog geen 10 euro kwijt voor een middel wat echt goed werkt.  Dit terwijl ik gebruik maak van louter en alleen biologische producten van het zuiverste soort en bovendien (waar van toepassing) ook nog eens Fairtrade.

De verzorging crème verbeterde niet alleen mijn eigen huid. Ook mensen met andere huidproblemen hebben inmiddels de nodige ervaring en zijn heel blij met het resultaat. 

Ik noem o.a.: Eczeemhuid, Schilfering, Jeuk, Psoriasis, Olifantenhuid, Kloven in handen en voeten, Overmatige eeltvorming, (Zon)verbrande huid,  Littekens, Droge tot zeer droge huid, Allergische huid, Kapotte nagelriemen..

De ingredienten van Zenzi Body Butter

Shea Butter ofwel karité butter  : Biologisch, geraffineerd en fair trade. Vanwege de geur heb ik gekozen voor een geraffineerde variant. Deze brengt een heerlijke, verzorgende en beschermende laag aan op de huid.

Kokosolie  : Biologisch (Naturland) Fair Trade.  Een niet ontgeurde olie van koude persing, deze olie dringt snel in de huid.

Argan olie  : biologisch. Huidherstellend, ook voor littekentjes, verbrande huid door zon.

Bovenstaande producten zijn in onze webshop  direct te bestellen.

Het recept* om de Body Butter zelf te maken kun je hier vinden: zelf Body Butter  maken

Voor je agenda:

Binnenkort gaan we informatieve avonden organiseren met het thema 'Natuurlijk ben je mooi' Met louter en alleen bio producten voor huid - haar - mondverzorging - deo - scheren.

* = Van wetswege mogen wij deze heerlijke huid crème niet zelf samenstellen en als huid crème verkopen zonder dat het door daarvoor in het leven geroepen instanties is onderzocht, vandaar dat we het recept op de site delen. Lekker transparant toch! Omdat het voor dieren wel mag en deze crème ook super in te zetten is als ondersteuning bij huidproblemen als eczeem en mok verkopen we de samengestelde crème als huidverzorging bij de dierenproducten.