Welkom bij Zenzicare!

Klant referenties voedingsadvies

Het verhaal van een cliënt van Zenzicare.

“Ik loop al heel veel jaren met buikklachten. Veel kramp en ontzettend opgeblazen na iedere maaltijd; zelfs zover dat mijn huid pijn ging doen door het oprekken. Verder een onregelmatige stoelgang, en veel winderigheid.”
“Daarnaast voelde ik mij altijd moe, ik kon en wilde eigenlijk altijd wel slapen. Had voor mijn gevoel altijd een dipje te pakken. En tenslotte had ik ook een onrustige huid, geïrriteerd en veel jeuk.”

“Uiteraard heb ik vele bezoeken aan de huisarts gebracht, heb de nodige darmonderzoeken gehad en meerdere consulten bij de dermatoloog. Uiteindelijk altijd zonder bevredigende oplossing. “Leer er maar mee leven” of ”ja, buikpijn hoort nu eenmaal bij jou” was dan de uitspraak.”

“Gelukkig Ben ik met Ellen Wijnands, de orthomoleculaire voedingsdeskundige in contact gekomen. Ellen adviseerde mij om een dagboek bij te houden met wat ik at en dronk en hoe ik mij voelde. Het bijhouden en haar analyse heeft mij heel veel inzicht gegeven in mijn eetpatroon.”

“Ellen is gaan zoeken in de richting van een glutenintolerantie en/of lactose intolerantie. Om zekerheid te krijgen heb ik het advies gekregen om twee weken glutenvrij, lactosevrij en ook suikervrij te eten. Want een teveel aan suikers geeft ook diverse klachten.”

“Omdat dit voor mij helemaal nieuw was en ik geen idee had van hoe ik dit aan moest pakken heeft Ellen mij de nodige tips gegeven. Zo ben ik op Pinterest naar recepten gaan zoeken van bijvoorbeeld paleo. Dit heeft mij goede handvatten gegeven de omschakeling in mijn voedingspatroon om te zetten. Ik maakte een weekschema van wat ik ging eten. Resultaat van alle inspanning is niet uitgebleven. Na twee weken merkte ik dat mijn klachten afnamen en ik ben nu een jaar verder en mijn klachten zijn zo goed als over!”

“Sinds een maand gebruik ik de cbd olie op aanraden van Ellen. Hierdoor is mijn nachtrust ontzettend verbeterd! Ik val makkelijker in slaap en ik slaap veel dieper. Hierdoor zijn mijn nachten ook bijna niet meer onderbroken. Over een langere periode ben ik gaan merken dat ik overdag ook veel meer energie heb. Hierdoor kan ik beter reageren op situaties waardoor mij dit niet meer zoveel energie kost. Kortom, een goed advies en een echte aanrader!”

“Ellen heeft mij in de afgelopen tijd heel fijn begeleid en geholpen met mijn klachten. Ellen is ontzettend gemotiveerd en goed in wat ze doet zonder je het gevoel te geven dat je iets moet. Ik ben ontzettend blij met haar en haar adviezen!”