Welkom bij Zenzicare!

Biologische kokosolie extra virgine.

Kokosolie

 

Koudgeperste olie met een delicate kokossmaak afkomstig uit Sri Lanka. Deze extra virgine kokosolie is extra bijzonder omdat de olie is gewonnen uit de hele noot inclusief de bruine bast. Net als bij veel vruchten zitten de meest waardevolle stoffen van de kokos dicht bij de schil. Deze dunne bruine bast wordt mee geperst waardoor deze olie het maximale aan waardevolle stoffen bevat.  De kokosolie heeft een milde kokossmaak. Kokosolie kan tot zeer hoge temperaturen verhit worden (hoger dan olijfolie en boter) en is een bijzonder goed alternatief voor boter of margarine.

Toepassingen:

In de keuken:

Geschikt voor bakken, braden en frituren. Als broodbeleg of ter vervanging van boter of margarine, in shakes, in koffie.

Verzorgingsproduct:

O.a. huid crème, scheercrème, haarmasker, make-up remover, als basis voor zelfgemaakte deodorant, basis voor body-butter, oil-pulling, natuurlijke zonnecrème (factor 4), voetschimmel.

Dierverzorging:

Huidverzorgingsmiddel bij mok, brokkelhoeven. Inwendig: als basis met kurkuma longa voor gouden pasta, energieleverancier voor duursporters, moeilijke stoelgang.

Naturland certificaat

De biologische Kokosolie van  ölmühle Solling is gecertificeerd door Naturland. Naturland boeren en arbeiders werken volgens de hoogste ecologische standaard  die beduidend strenger zijn dan de richtlijnen voor biologische producten. Zij produceren hoogwaardige levensmiddelen zonder gentechniek ter bescherming van de planeet en consument.

Fair for Life Social & Fair Trade Certification

Deze certificering houdt in dat de mensenrechten in alle stadia van de productie zijn verzekerd, arbeiders werken onder veilige en arbeidsomstandigheden en de boeren en arbeiders een eerlijk loon ontvangen.

Kokosolie is gezond.

Kokosolie heeft lange tijd het stempel 'ongezond' gehad omdat het voornamelijk bestaat uit verzadigde vetzuren. Inmiddels weten we dat kokosnoten alleen ongezond zijn als ze op je hoofd vallen.

Het rijpe witte vruchtvlees van de kokosnoot bevat veel water en vet en is laag in eiwit en suiker. Het bevat de mineralen Kalium, Fosfor en Calcium en vitamine E. Kokosolie is bijzonder omdat het in tegenstelling tot de meeste vetten  vetzuren met middellange ketens bevat. Het zijn vooral deze middellange vetzuren (MCT= Medium Chain Triglyceriden) waaraan kokosolie zijn bijzondere werking en vele toepassingen (in- en uitwendig) dankt. MCT’s hoeven niet door de lever te worden verwerkt en hebben geen gal nodig om geëmulgeerd (van grote vetbolletjes, kleinere vetbolletjes maken) te worden. Ze zijn daarom een ideale energiebron voor mensen met spijsverteringsproblemen en mensen met leverproblemen die gevoelig reageren op vet.

MCT’s worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd en zorgen dat andere voedingstoffen zoals vet oplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten eveneens beter worden opgenomen. Kokosolie bestaat ongeveer voor de helft uit Laurinezuur. (een belangrijk bestanddeel van moedermelk). Laurinezuur is werkzaam bij schimmels, bacteriën, virussen en gisten. Kokosolie is zeer veelzijdig inzetbaar en is bovendien lang houdbaar. Kokosolie blijft stabiel onder zeer hoge temperaturen waardoor er geen transvetten vrij komen (transvetten kunnen kanker veroorzaken).