Welkom bij Zenzicare!

Zelf Body Butter maken

Benodigheden - zie onze webshop:

100 gram shea butter (karite boter)

50 gram kokos-olie

10 ml argan-olie

Smelt de shea butter au bain marie. Neem de pan van het vuur en roer de kokosolie erdoor tot de olie volledig gesmolten is. Giet de olie over in een maatbeker en zet in de koeling tot de randen gestold zijn en de substantie melkachtig is gekleurd.

Voeg dan de argan-olie toe en evt je favoriete geur. Mix met de staafmixer even goed door en giet of schep de body-butter in een mooie pot. Laat nog een paar uur staan en je butter is gereed voor gebruik.

De body butter kan afhankelijk van de omgevingstemperatuur iets harder of zachter zijn, dit maakt voor de kwaliteit niet uit, het smeltpunt van de kokosolie ligt al bij 25 graden en er zitten geen slechte stoffen in om de substantie constant te houden dus het reageert gewoon op de omgevingstemperatuur. Als het een keer smelt, geen paniek, het stolt ook weer gewoon en gaat niet ten koste van de kwaliteit (hooguit dat de shea butter wat korreltjes geeft maar ook dat kan geen kwaad).

Algemene gebruiksaanwijzing

Breng de body butter na het douchen aan op de natte huid, dep daarna de huid voorzichtig droog. Heb je een extra 'boost' nodig (bijvoorbeeld op je gezicht in de wintermaanden) smeer dan een lekkere laag op de niet vochtige huid net voor het slapen gaan.

Iedere huid is verschillend, er zijn mensen die het iedere dag na het douchen gebruiken, er zijn er ook die aan 1 x per week voldoende hebben.

Tips:

- Scheer je onderbenen met kokosolie in plaats van scheercrème, nooit meer droge benen.

- Reinig je gezicht  en verwijder make-up met kokosolie, was eventueel  na met lauw water en een scheutje natuurtroebele appel-azijn.

- Gun je huid 1 x per week een peeling met baking soda. Goed, goedkoop en milieuvriendelijk. Verwijdert de dode huidcellen en je huid voelt weer zijdezacht aan

- Droge haarpunten? breng wat argan olie aan op de puntjes

- Zelf maken toch ingewikkeld?  U kunt de Body Butter ook kant-en-klaar kopen in onze webshop .