Welkom bij Zenzicare!

Het verhaal van de oerzeep Aleppo

Aleppo zeep

 

Aleppo-zeep is een zuivere plantaardige zeep, enkel samengesteld op basis van olijfolie en laurierbesolie. Aleppo zeep werd uitgevonden door de Mesopotamiërs in het oosten van de Bosphorus, zo'n 4000 jaar geleden. Ook vandaag wordt de zeep nog steeds grotendeels op dezelfde manier geproduceerd, o.a. in de beroemde en intussen ook beruchte stad Aleppo in Noord Syrië.

De burcht van Alep, gelegen in het huidige Syrië, dankte zijn voorspoed aan de caravanen die oost en west verbonden (de kruiden- en zijde route). In de twaalfde eeuw brachten de kruisvaarders Aleppo-zeep mee naar Marseille, waar een industrie ontstond van Marseille zeep. De zeep wordt gedurende 9 maanden op een natuurlijke manier gedroogd in de zon.

De echte Aleppo zeep kenmerkt zich door:
licht van kleur en hard langs de buitenkant
groen en zacht binnenin de universele zeep
een delicate geur, bijna harsachtig te noemen

De aleppo zee kan gebruikt worden voor zowel lichaamsverzorging als voor het wassen van het haar, en kan zelfs gebruikt worden op de intieme delen. Aleppo-zeep geeft weinig schuim, wat een bewijs is voor een uitzonderlijke zachtheid.
Laurierbesolie is bacterie- en schimmeldodend en pijnstillend. Aleppo zeep is bij uitstek geschikt voor huidproblemen zoals: acné, mycose, psoriasis, zweren, roos en schilfers op de hoofdhuid.
Maar denk bijvoorbeeld ook aan gebruik als tandpasta tegen mondzweren en aften.
Zeker ook te noemen is de toepassing bij dieren; denk aan honden met een probleemhuid en paarden met hardnekkige mok.
Aleppo zeep met een gehalte van meer dan 20% laurierbesolie heeft een antiseptisch en ontsmettend effect. De Alep zeep is geschikt voor elke huid, zelfs de meest gevoelige.

Aleppo zeep is verkrijgbaar bij Zenzi - naar de webshop..