Welkom bij Zenzicare!

Zenzi recepten

Wortelzoodles met gember kokos saus

zoodles wortel salade

Ingredienten
(voor 4 tot 6 personen)

5 grote winterwortels
2 eetlepels bio pindakaas met zeezout
4 eetlepels cocosmelk uit blik
2 eetlepes olie (liefst notenolie en anders een olie met een neutrale smaak)
1 eetlepel versgeraspte gember (dit kun je weglaten als je niet van gember houd)
1 eetlepel limoensap
mespuntje chilipeper
handvol cashewnoten, geroosterd
zout (liefst sel gris, anders zeezout) naar smaak
verse koriander

Bereiding

Was de wortelen en maak met het snijblad voor grovere slierten de pasta.
Mix alle ingredienten voor de saus, breng evt nog op smaak met zout en peper. Garneer met de noten en koriander.
Lekker bij garnalen of gegrilde kip. of gewoon lekker als hoofdgerecht

Courgettes pasta met zalm en garnalen

courgettes pasta

Ingredienten
(voor 2 personen)

2 courgettes
1 pakje boursin
200 gram wilde zalm , in blokjes
150 gram garnalen
bosje groene asperges, uiteinde verwijderd en in stukjes van 2 cm gesneden, topjes apart houden
1 eetlepel kokos-olie

Bereiding

Maak spagetti van courgette met de grove spagetti-rasp.
Verhit de kokos-olie in een koekenpan met anti-aanbak laag.
Bak de asperges (behalve de topjes) samen met de zalmblokjes 1 minuut. Doe dan de overige ingredienten erbij en roerbak tot de boursin gesmolten is.