Paddenstoelenextracten zijn een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse voeding als je een steuntje in de rug kunt gebruiken in de algehele weerstand.
Ongebrande noten zijn gezond. Ze bevatten eiwitten en gezonde vetten. Amandelen bevatten relatief veel enkelvoudig onverzadigd vet en daarnaast vitamine E, magnesium en mangaan. Ze vormen de ideale basis voor dit heerlijke gezonde tussendoortje!

De paddenstoelenextracten die ik gebruikt heb in dit recept zijn samengevoegd in de  My Complex mix van mushrooms4life.
My Complex bevat onder andere Reishi sporen die worden beschouwd als de meest geconcentreerde werkzame stof van reishi. Ook bevat my complex Cordyceps extract. Cordyceps is bekend onder sporters als ondersteuning voor het uithoudingsvermogen.
Maiitake als laatste wordt ook wel ‘de dancing mushroom’ genoemd en draagt bij aan de algehele weerstand.
                                                mycomplex mushrooms4life 
Deze chocolade paddenstoel noten zijn een prima tussendoortje of na de maaltijd om je hang naar zoet te stillen.
Maak gebruik van goede biologische cacao en onthoud: hoe donkerder hoe beter!

Recept
Chocholade-paddenstoelen-amandelbrokken:

Je kunt in dit recept gebruik maken van alle soorten paddenstoelen extract. Als je capsules gebruikt dan kun je ook een capsule open maken en dit in het recept gebruiken.

Wat heb je nodig:
100 gram chocola van tenminste 80 % in stukken
50 gram rauwe amandelen met vlies
½ maatlepeltje Paddenstoelen extract naar keuze of de inhoud van 1 capsule
½ theelepel kaneel
1 eetlepel honing
50 ml water
1 eetlepel honing.

Verder nodig: bakpapier.

Maken:
Smelt de chocolade au bain marie
Chocolade-Paddenstoel-Amandelbrokken

Doe ondertussen het water in een steelpannetje en breng aan de kook.
Voeg de kaneel en de amandelen toe en laat ca 5 minuten zachtjes inkoken. Als het water bijna is verdampt voeg dan de honing toe en schud een paar keer goed door tot de honing aan de noten zit en het water is verdampt.


Schep de noten op een bakplaat met bakpapier.
Schep het paddenstoelenextract door de gesmolten chocolade en giet de massa over de noten.
Schep goed door zodat de chocola goed aan alle kanten van de noten plakt.

Nu komt het moeilijkste deel:
Laat tenminste 1 uur opstijven in de koeling.
Snijd of breek de opgesteven Chocolade Paddenstoel Amandelbrokken in stukken
Probeer ze niet allemaal tegelijk te eten.
Enjoy

Variatie: Meng wat rozijnen of aan stukjes gesneden medjoul dadels erdoor.

Waar vind ik My complex mushrooms4life?
klik op onderstaande link
My Complex
Ceylon Kaneel

Chocolade-Paddenstoel-Amandelbrokken