Welkom bij Zenzicare!

Camu Camu Biologisch

Camu Camu Biologisch

Camu Camu is de algemene naam voor Myrciaria dubia - een kleine Amazone vrucht die het hoogste vitamine C-gehalte van planten ter wereld heeft.
Het belangrijkste teeltgebied ligt in de buurt van de Peruaanse grens met Brazilië, waar de struikachtige boom van 2-8 meter hoog gedijt in de moerassen en uiterwaarden van het regenwoud. Het centrum van oorsprong lijkt gelegen tussen de meren Sahua en Supay, beide zijrivieren van de rivier Ucayali, in de buurt van de regio Jenaro in Peru.
Het waterige leefgebied van de plant betekent dat de vrucht is een ideale bron van voedsel is voor vissen. Zij helpen mee met de verspreiding van dit gewas.
De naam Camu Camu is vermoedelijk afkomstig van het "Camu" geluid dat vissen maken als ze de drijvende vruchten van het wateroppervlak plukken.
De vrucht zelf is tussen 10-12 millimeter in diameter en heeft een vlezige en zachte textuur.
De kleur kan variëren van roodbruin tot donkerpaars, een gevolg van de grote concentratie van anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) in de huid.
De binnenkant van de vrucht bestaat uit een gele pulp en bevat meestal twee zaden.

Er is geen historisch bewijs dat inheemse Amazones zich bewust waren van de kracht van deze superbes, Pas in 1957 voerde het ministerie van Volksgezondheid van Peru de eerste voedingsanalyse van de vrucht uit. Met deze analyse werd vastgesteld dat het fruit meer vitamine C bevat dan welke andere bekende plantaardige bron ook.
Door zijn zure smaak wordt de Camu Camu vrucht meestal niet los gegeten.
In Zuid-Amerika wordt de pulp traditioneel gemengd tot een natuurlijk gezoet sap, en sinds de voordelen van de vrucht bekend zijn geworden is het populair gebruik om het te strooien op ijs, jam en yoghurt.

 

Er zijn geen producten in deze categorie opgenomen