Welkom bij Zenzicare!

Cacao Biologisch

Cacao
Theobroma cacao L.

De cacao boom vindt zijn oorsprong in de bossen van Zuid-Amerika. Cacao staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak maar ook om zijn therapeutische en voedzame eigenschappen. Zijn Latijnse naam – Theobroma – betekent letterlijk ‘voedsel van de goden’.

Cacao werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Langzamerhand namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel.
Pas in de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa. Men voegde suiker en kaneel toe en verhitte het drankje alvorens het te nuttigen.
De vraag naar cacao begon te groeien en daarom werden er plantages opgericht om aan de wensen te kunnen voldoen.

Cacao gezond:
Cacao wordt tegenwoordig veel onderzocht omdat het veel gezonde voedingsstoffen bevat zoals anti oxidanten en mineralen als calcium, ijzer en magnesium. Echter lijken deze (gedeeltelijk) verloren te gaan door verhitting.

Gebruik van Cacao als gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding bij voorkeur in rauwe vorm, bijvoorbeeld in smoothies of in plantaardige melk en yoghurt.
Cacao heeft een positieve bijdrage op de souplesse van de bloedvaten bij een inname van 2,5 gram per dag (bron:voedingscentrum) .

Er zijn geen producten in deze categorie opgenomen