Welkom bij Zenzicare!

Baobab Biologisch

Baobab Biologisch

Baobab
Adansonia Digitata

De Babob boom-Adansonia Digitata- is een prehistorische soort en men denkt dat deze boom dateert van voor het ontstaan van de mens én van het splitsen van de continenten ca 200 miljoen jaar geleden.
De Baobab komt van nature voor in de Savannah waar het klimaat extreem droog en dor is.
De Baobab of Apenbroodboom is een symbool voor leven omdat zij zich heeft weten aan te passen aan deze extreme omstandigheden.
De Baobab boom is een succulent wat betekent dat zij tijdens het regenseizoen in staat is om grote hoeveelheden water in zich op te nemen en op te slaan en hierdoor een vrucht kan produceren in een seizoen waar alles dor en droog is. Dit is hoe de boom aan de naam “ Tree of life”komt.
Baobab bomen komen voor in 32 Afrikaanse landen. Ze kunnen wel 5000 jaar oud worden, tot wel 30 meter hoog en hun omvang kan wel uitgroeien tot 50 meter.Baobab bomen voorzien in voedsel, water en een plaats om te schuilen voor mens en dier.

Baobab fruit werd volgens de Afrikaanse geneeswijzen gebruikt voor tal van klachten zoals diarree, koorts, malaria en waterpokken.

Met bijna 50% van het totale product, zijn vezels een belangrijke component in de voedingswaarde van baobab poeder.
De baobabvrucht heeft ook een veel hogere waarde aan anti-oxidanten dan andere soorten fruitpulp zoals bijvoorbeeld bosbessen. Baobab poeder is behalve rijk aan vitamine C ook rijk aan calcium , kalium en magnesium

Er zijn geen producten in deze categorie opgenomen