Welkom bij Zenzicare!

Shea butter de perfecte huidverzorger

Sheabutter

 

Al duizenden jaren winnen vrouwen op traditionele manier de shea butter uit de noten van de shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Savannen-Sahel van Sub-Saharisch Afrika. Hun traditionele productiemethode zorgt voor een rustgevende, vochtregulerende zalf, zeep en medicijnen die de huid verzorgen en herstellen zoals geen ander product dat kan. Hierdoor wordt shea butter steeds meer gebruikt in de cosmetische industrie. Net als cacao boter is geraffineerde Shea Butter ook een gezond eetbaar vet en wordt gebruikt bij de bereiding van voedsel. Bijvoorbeeld als een vervanger van CBI’s (Cocoa Butter Improvers) bij de banketbakkers om de perfecte coating of vulling te krijgen.

Nadat de ruwe boter uit de shea noot is gewonnen, wordt het volledig geraffineerd. Na raffinage heeft de Shea Butter een witte kleur en (bijna) geurloos. De Shea Butter bevat vetzuren zoals oliezuur, stearinezuur, linolzuur, linoleenzuur, beheenzuur en palmitinezuur. Het unieke vetzuurprofiel van deze Shea Butter gecombineerd met het hoge gehalte niet verzeepbare vetten geeft deze Shea Butter een zeer verzachtende werking, speciaal voor een erg droge huid. Shea Butter staat ook bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan vitamine F, bekend om de herstellende werking voor de huid. Het smeltpunt ligt tussen 31˚C en 45˚C, dus bij kamertemperatuur heeft deze Shea Butter de vaste vorm.

Tijdens de raffinage worden geen chemicaliën gebruikt. Omdat deze Shea Butter is geraffineerd is het geur- en kleurloos. Het zal minimale invloed hebben op de gewenste geur en kleur van uw eindproduct.

Sheabutter is verkrijgbaar bij Zenzi - naar de webshop