Welkom bij Zenzicare!

Maak zelf wasmiddel met Marseille zeepvlokken

Marseille zeepvlokken

U kunt met de Marseille zeepvlokken van Marius Fabre uw eigen, natuurlijk wasmiddel maken. De zeepvlokken worden gemaakt van de ‘echte’ Savon de Marseille. Deze vlokken zijn geschikt voor alle textielsoorten, en met name voor de fijne en delicate was, zoals baby kleertjes, wol, zijde, kant. Dit natuurlijke en plantaardige wasmiddel is ecologisch verantwoord en zeer geschikt voor de gevoelige en allergische huid.

De was wordt grondig schoon en u voorkomt een allergie en irritatie van de gevoelige en tere babyhuid. Biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en zonder fosfaten. Dit wasmiddel vervuilt de rivieren niet en is volkomen veilig voor mens en milieu.
Zeepvlokken zijn verkrijgbaar in een pak van 750 gram, een papieren zak van 1 kg of een katoenen 5 kg zak.

Zelf zeep maken is heel makkelijk

Los 80 gram zeepvlokken op in 1 liter kokend water. Giet als de zeep volledig is opgelost nog 4 liter heet water bij en roer goed door. Verdeel eventueel in 2 gelijke porties van 2,5 liter en los er bij 1 portie 40 gram soda in op. Laat een nacht staan tot het volledig is afgekoeld en roer het dan nog even goed door met de staafmixer of met de hand.

Giet over in lege flessen. Gebruik: 60 tot 120 ml (afhankelijk van hoeveelheid was en vuil) direct in de trommel. Voor een zachte was: scheutje bio schoonmaakazijn in het wasverzachterbakje. Laat de machine ongeveer 1 x per maand draaien op 90 graden met een hand soda en een scheut schoonmaakazijn om oude zeepresten te verwijderen. Zeep (degene zonder soda) kan ook gebruikt worden als hand zeep in het pompje.

Marseille zeep is verkrijgbaar bij Zenzi > hier naar de webshop. .