Welkom bij Zenzicare!

De Voedingsdeskundige helpt je op weg.

 

Voedingsdeskundige Ellen Wijnands

 

Met liefde voor lekker eten en vanuit de overtuiging dat we gezond en bewuster moeten leven helpt gecertificeerd voedingsdeskundige Ellen Wijnands je op weg naar een gezonde levensstijl. Aan de hand van een grondige analyse van je eetgewoonten krijg je voedingsadvies, praktische tips en begeleiding. Ook kan het aanpassen van je voeding je helpen bij allerlei gezondheidsklachten waar je niet direct een oplossing voor hebt.

Orthomoleculair voedingskundige: wat kan ik voor jou betekenen?

Mijn gedegen kennis van de orthomoleculaire voedingsleer en mijn ervaring als kok met een liefde voor lekker eten leveren een unieke combinatie die jou kan helpen om te schakelen naar een gezonde levensstijl. Ik help je stapsgewijs om ongezonde gewoontes om te zetten naar gezonde alternatieven. Daarmee ondersteun ik je met smakelijke recepten en handige tips zodat je – zonder al teveel moeite-  altijd kunt kiezen voor een gezond en smakelijk ontbijt, lunch of diner. Lees hier mijn verhaal en welke expertise ik voor je in kan zetten.

Voor welke klachten kun je bij mij terecht?

Wellicht wil je graag je eetgewoonten ombuigen naar een blijvend gezonde levensstijl. Maar het kan ook zijn dat je specifieke gezondheidsklachten hebt waarbij een gezonde levensstijl verandering kan brengen. Ook als de opsomming hieronder niet overeenkomt met jouw gezondheidsvraag kan het toch interessant zijn om eens contact op te nemen.

Specifieke klachten waarbij aanpassen van voeding effectief kan zijn:

 • Gewrichtsklachten,
 • Spierklachten,
 • Vermoeidheid,
 • Huidproblemen/eczeem,
 • Buikpijn, gediagnostiseerde PDS (ook zonder dat dit in het bloed meetbaar is gebleken),
 • Reuma gerelateerde klachten zoals huid, bewegingsapparaat, verteringsstelsel,
 • Hoofdpijn,
 • Spijsvertering,
 • Overgewicht,
 • Te hoog suikergehalte,
 • Hoge bloeddruk,
 • Overgangsklachten.

 

Hoe werk ik?

Ons eerste contact is een kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen en ik je alles kan vertellen over de werkwijze. Vervolgens ga ik je vragen een voedingsdagboek bij te houden en vragenlijsten in te vullen. Aan de hand van deze uitgebreide intake werk ik een voedingsadvies op maat uit.

In een 1e consult dat ongeveer een uur in beslag neemt, nemen we je huidige voedingspatroon door en leg ik je uit op welke punten je kunt verbeteren en waarom. Dit doen we stap voor stap en aan de hand van eenvoudig te bereiden en smakelijke recepten. Ook krijg je van mij tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt, ook op hectische dagen.

De vervolgconsulten duren een half uur en daarin bespreken we de voortgang en de volgende stappen op weg naar een gezonde levensstijl. Hoe veel vervolgconsulten nodig zijn is volledig afhankelijk van de aard van je klachten en je persoonlijke motivatie.

Wat verlang ik van jou?

Omdat jij degene bent die het ook echt moet doen is het belangrijk dat je er voor de volle 100% voor wilt gaan. Het omschakelen naar een gezonde levensstijl lukt niet zonder goede motivatie of als je niet bereid bent om daadwerkelijk aanpassingen te maken in je voedingspatroon. Je maakt dus een bewuste keuze om te veranderen en wil voedsel gaan zien als een waardevolle toevoeging voor het behoud of ter verbetering van je gezondheid. Daar staat tegenover dat je vaak al na een korte periode de positieve resultaten merkt van je inspanning.

Onze tarieven:

Kennismakingsgesprek:  € 25,00
In dit gesprek kun je terecht met je specifieke gezondheidsvragen en leg ik je de hoofdlijnen uit van orthomoleculaire voeding . Een goede manier om te ervaren of je een klik hebt met mij en mijn werkwijze. Als je besluit om samen met mij te werken aan je gezondheid dan wordt het bedrag in mindering gebracht op het tarief van het eerste consult.

Eerste Consult: € 90,00
Aan de hand van een ingevulde vragenlijst en het door jou bijgehouden voedingsdagboek bespreken we de verbeterpunten en krijg je het eerste voedingsadvies. Zie ook de uitleg bij 'hoe werk ik'  - duur ongeveer 1 uur.

Vervolgconsult : € 35,00
Duur 30 minuten.

De tarieven zijn inclusief 21% BTW.
Behandeling uitsluitend op afspraak op ons praktijkadres: Lindenlaan 75, 3737 RC Groenekan.
Voor het maken van een afspraak kun je op werkdagen bellen : 085 - 0647200 of stuur een email : info@zenzicare.nl. Een consult kan contant of met pin betaald worden.