Welkom bij Zenzicare!

Camu Camu poeder Biologisch

Camu Camu poeder Biologisch
biologisch eu100% Biologisch


Camu Camu poeder bevat een hoog gehalte aan vitamine C.
Vanwege de complexe combinatie van andere natuurlijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen is de biologische beschikbaarheid van de vitamine C hoger .


Vitamine C draagt bij aan:
Collageenvorming
Voor de normale functie van bloedvaten, botten, kraakbeen, tandvlees, huid en tanden
Bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.


Smaak:
Camu Camu poeder is vrij zuur van smaak met een klein bittertje en kan worden toegevoegd aan smoothies, sappen, jam, ijs en fruit(salade). Gebruik: voeg een klein beetje Camu Camu poeder naar smaak toe aan (vruchten)sap of gerecht.
Omdat Camu Camu vrij zuur is kan het raadzaam zijn om eerst met een klein beetje te beginnen om aan de smaak te wennen.


Verkrijgbaar vanaf 50 gram.
Maak je keuze hieronder

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 6,50

* Verplichte velden

Wilt u meer weten over dit product? Stel uw vraag.

Voor meer informatie over dit product stel geheel vrijblijvend uw vraag: bel ons of stuur een email

 

Alles over verzenden.

Uw bestelling wordt -mits op voorraad- binnen 2 werkdagen verstuurd tenzij anders vermeld bij het product zelf.

NEDERLAND :
Verzending standaard € 4,95.
Bij bestellingen boven € 35,00 versturen wij gratis.

BELGIE :
Verzending standaard € 5,95. Bij bestellingen van € 35,00 tot € 70,00 - kosten: € 3,95. Bij bestellingen boven € 70,00 versturen wij gratis.

Wij verzenden met DHL Parcel service.

 

Zenzi on Social.

Volg ons op Facebook. Bijna elke dag handige tips en leuke weetjes!

Productbeschrijving

Details

Camu Camu poeder Biologisch

Voedingswaarde Per 100g
Energie 1416/333 kJ/kcal
Eiwit 1.55 g
Koolhydraten 81.2 g
Waarvan suiker19.15 g
Vet 0.13 g
Waarvan verzadigd 0 g
Vezel 0.55 g
Zout 0.0075 g
Vitamine C ca 12000 mg

GESCHIEDENIS
Camu Camu is de algemene naam voor Myrciaria dubia - een kleine Amazone vrucht die het hoogste vitamine C-gehalte van planten ter wereld heeft.
Het belangrijkste teeltgebied ligt in de buurt van de Peruaanse grens met Brazilië, waar de struikachtige boom van 2-8 meter hoog gedijt in de moerassen en uiterwaarden van het regenwoud.
Het centrum van oorsprong lijkt gelegen tussen de meren Sahua en Supay, beide zijrivieren van de rivier Ucayali, in de buurt van de regio Jenaro in Peru.
Het waterige leefgebied van de plant betekent dat de vrucht is een ideale bron van voedsel is voor vissen.
Zij helpen mee met de verspreiding van dit gewas.
De naam Camu Camu is vermoedelijk afkomstig van het "Camu" geluid dat vissen maken als ze de drijvende vruchten van het wateroppervlak plukken.

De vrucht zelf is tussen 10-12 millimeter in diameter en heeft een vlezige en zachte textuur.
De kleur kan variëren van roodbruin tot donkerpaars, een gevolg van de grote concentratie van anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen) in de huid.
De binnenkant van de vrucht bestaat uit een gele pulp en bevat meestal twee zaden.

Er is geen historisch bewijs dat inheemse Amazones zich bewust waren van de kracht van deze superbes, Pas in 1957 voerde het ministerie van Volksgezondheid van Peru de eerste voedingsanalyse van de vrucht uit. Met deze analyse werd vastgesteld dat het fruit meer vitamine C bevat dan welke andere bekende plantaardige bron ook.
Door zijn zure smaak wordt de Camu Camu vrucht meestal niet los gegeten.
In Zuid-Amerika wordt de pulp traditioneel gemengd tot een natuurlijk gezoet sap, en sinds de voordelen van de vrucht bekend zijn geworden is het populair gebruik om het te strooien op ijs, jam en yoghurt.

OOGSTEN EN VERWERKING
Peru oogst per jaar ca 6760 Camu Camu fruit per jaar en er worden vele nieuwe bomen geplant als onderdeel van een herbebossing initiatief van de Peruaanse regering. Dit doen zij ter ondersteuning van de aanhoudende groei van de exportmarkt en om de lokale bevolking te helpen met het behouden van hun manier van leven.

Onze Camu Camu wordt direct geoogst met kano’s tijdens Peru's regenseizoen.
Een uitdagend proces, omdat het land overstroomd is en een groot aantal van de vruchten zijn ondergedompeld onder water. In het verzamelcentrum ondergaat al het fruit een zorgvuldige inspectie en wordt met de hand gewassen voordat ze geschild en geperst worden.
Het verpulverde Camu fruit wordt dan geplaatst in een droogmachine dat langzaam het vocht uit de vrucht onttrekt met een constante temperatuur onder 45 °C.

De gedroogde Camu Camu kan vervolgens worden vermalen tot een fijn poeder, dat zorgvuldig wordt getest op eventuele schadelijke microben.

Zoals met alle vitamine C-rijke vruchten, is de tijd tussen oogsten en verwerking cruciaal: nadat het is geplukt moet Camu Camu direct in koelers geplaatst, om het verlies van vitaminen zoveel mogelijk te beperken. Onze Camu Camu wordt nooit blootgesteld aan temperaturen boven 45 °C, en de meest geavanceerde uitdrogingstechnologie wordt gebruikt in de verwerking om ervoor te zorgen dat het hoge vitaminegehalte van het fruit wordt bewaard.

Ons Camu Camu poeder dat is daarom van de hoogst mogelijke kwaliteit.

De informatie op deze pagina is bedoeld als keuze hulp voor mensen die een natuurlijke ondersteuning van de gezondheid prefereren. Wij adviseren u bij gezondheidsklachten altijd eerst contact op te nemen met uw gezondheidsexpert. De informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Camu Camu poeder Biologisch

Eigen tags

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.