Welkom bij Zenzicare!

Arganolie verzorgt huid en haar

argan olie

 

Arganolie is afkomstig uit Marokko . De olie wordt gewonnen uit de noten afkomstig van de Argan boom. In Marokko wordt de olie voornamelijk geoogst en geproduceerd in vrouwencollectieven en wordt gesteund door de overheid. De Marokkaanse overheid geeft ook financiële steun aan individuen die dit product willen verbouwen.

Tegenwoordig wordt steeds meer arganolie machinaal geproduceerd, door mechanisch te malen en te persen. De noten worden echter nog steeds handmatig geopend. Bij het mechanisch malen is geen water nodig, de opbrengst is hoger en de resulterende arganolie is langer houdbaar. Arganolie voor voeding en cosmetica is altijd biologisch, echter niet alle arganolie is als zodanig gecertificeerd.

Samenstelling van Arganolie

Arganolie heeft een zeer evenwichtige samenstelling. De olie is rijk aan onverzadigde en essentiële vetzuren. De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur). De olie is daarnaast rijk aan vitamine E (tocoferol), wat bekend staat om zijn huidherstellende eigenschappen. Ook bevat arganolie fenolen, squaleen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur.
Dankzij deze componenten voedt, kalmeert en versoepelt arganolie uw huid. Arganolie voorkomt rimpelvorming wordt daarom veelvuldig toegepast in producten uit de cosmetische industrie. Argan olie is zeer zacht voor de huid en kan zelfs worden gebruikt op de tere babyhuid.

Waar is argan olie voor te gebruiken

Warmte, droge lucht en schadelijke UV-stralen van de zon drogen de huid uit met alle nadelige gevolgen van dien: Pure arganolie werkt verzachtend en helend op de huid na het zonnen, helpt bij een zonverbrande huid en uitslag van zonne-allergie. Pure arganolie werkt ook verzachtend bij insectenbeten en vermindert de jeuk als gevolg van een muggenbeet bijvoorbeeld.

Verzorging voor lippen en nagelriemen
Pure arganolie kan ook goed worden gebruikt voor het verzorgen en beschermen van de zeer gevoelige huid van de lippen en verzorgt het de droge en geïrriteerde huid rond de lippen. Arganolie bevat natuurlijke zonnefilters die de lippen beschermen tegen UV-straling. Pure arganolie verzorgt nagels en nagelriemen en helpt om deze gezond te houden. Voeg een paar druppels toe aan een lauwwarm badje of masseer de droge harde nagelriemen regelmatig

In het haar:
Voorkomt droge en gespleten haarpunten. Ook geschikt als haarmasker voor droog en pluizig haar. Werkt bovendien kalmerend op een onrustige hoofdhuid. (eventueel samen met Aleppo zeep)

Bij probleemhuid:
Pure argan olie verlicht de klachten die gepaard gaan bij een probleemhuid zoals eczeem en psoriasis. In combinatie met Aleppozeep met laurierbies lijken de klachten ten gevolge van psoriasis aanzienlijk te verminderen. Arganolie (eventueel aangevuld met Aleppo zeep) helpt om de ontstekingssymptomen van deze huidaandoeningen te verlichten.
Bij extreem droge huid of psoriasis kunt u ook een huidverzorgingsproduct samenstellen met kokosolie, shea butter en arganolie. Het recept kunt u hier vinden. Voor dieren hebben wij dit product samengesteld onder de naam Zenzi butter.

Dieren en eczeem:
Arganolie kan puur worden gebruikt bij een droge huid of eczeem bij honden , katten en paarden. Bij staart- en manen-eczeem is pure arganolie o.a. een ingrediënt in onze zorgvuldig samengestelde Zenzi-butter. Deze unieke combinatie vermindert de pijn, jeuk, zwelling en andere ontstekingsreacties ten gevolge van de reacties op de beten van de mug; en beschermt de huid.

Massage olie:
Pure arganolie is ideaal voor het masseren van pijnlijke spieren en stijve artritisgewrichten. De essentiële vetzuren in arganolie spelen een grote rol in de vorming van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer die pijn, zwelling en ontstekingen vermindert de bloedsomloop stimuleert. Ook voor dieren te gebruiken als massageolie op pijnlijke gewrichten, op pijnlijke , droge of gebarsten zolen. Eventueel eerst wassen met verzorgende en ontsmettende Aleppo zeep met laurierbes.

In de keuken:
De arganolie variant voor in de keuken wordt gemaakt van geroosterde noten en deze hazelnootachtige geur is bijzonder sterk. Dat maakt deze olie niet geschikt voor cosmetisch gebruik.
De door Zenzi geleverde arganolie is 100% puur, dus zonder toevoegingen, en is een geurloze variant.

Allergenen en algemene informatie:
Hoewel hier niet veel over bekend is dienen mensen met een noten-allergie alert te zijn op mogelijke allergische reacties

Argan olie is geen geneesmiddel. Bij ernstige klachten altijd ook uw huisarts of dierenarts raadplegen

Verkrijgbaar in de Zenzi webshop - Arganolie  en Zenzi butter